Tapahtumallinen.fi

Yleishäärääjä Henna innostuu ja ratkoo ongelmat

Tapahtumalliselle ei tulla töihin. Tapahtumalliselle tullaan osaksi perhettä. Kun Henna vuonna 2013 liittyi Tapahtumallisen perheeseen työharjoittelijaksi, ei hän heti tullut jäädäkseen. Vaikka jo ensimmäisenä päivänä Henna ajattelikin, että tähän perheeseen hän haluaa kuulua.

Alun perin Hennasta piti tulla valokuvaaja. Tai niin hän ainakin suunnitteli, kun haki opiskelemaan reilut kymmenen vuotta sitten. Hyvin pian Hennalle kävi kuitenkin selväksi, että ehkä on syytä miettiä jotakin toista ammattia.

Kiinnostus tapahtumatuotantoon muotoutui opintojen ohessa, ja opintojen kautta Henna päätyi työharjoitteluun Turun Logomoon. Työharjoittelussa Henna pääsi työskentelemään The Voice of Finlandin tuotannossa, jossa työpariksi ilmestyi innostava Katja vastaperustetun yrityksensä kautta. Tuo yritys kantoi nimeä Tapahtumallinen.

Pian Hennan työharjoittelu Logomossa vaihtui työharjoitteluun Tapahtumallisella. Henna oli innoissaan, sillä Katjan ammattitaito oli tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Henna uskoi alusta asti yritykseen, vaikka oli vasta Tapahtumallisen toinen työtekijä.

Ennen Hennan työharjoittelua Katja oli ollut yrityksessään yksin, ja työtä riitti kiireeksi asti. Pelkäksi kahvinkeittäjäksi Hennan ei siis missään nimessä tarvinnut ryhtyä. Kaikkea muuta. Kahden naisen show aiheutti välillä myös kylmää hikeä työharjoittelijan otsalle. Hennan epäilykset omasta osaamisesta saivat kuitenkin väistyä, kun uusia haasteita pääsi kokeilemaan joka päivä.

Työharjoittelun jälkeen Hennan ura jatkui opiskellen ja freelancerina niin Tapahtumalliselle kuin Logomolle. Opinnot sekä kaksi työpaikkaa täynnä työtä olivat lopulta sellainen yhtälö, jota edes energinen Henna ei kestänyt. Hän päätti, että tapahtumatuotanto saa jäädä ja vaihtua tavalliseen myyntityöhön.


Koira kuin omistajansa. Hennan 10-vuotias Aapo-koira on itsepäinen ja rohkea, mutta samalla leikkisä ja perhekeskeinen – aivan kuten Hennakin. Aapo vierailee välillä Tapahtumallisen toimistolla, ja onpa tämä sosiaalinen bokseri osallistunut joskus myös tapahtuman rakentamiseen.

Perheside kuitenkin venyy ja vetää takaisin kotiin. Ainakin toisella, tai viimeistään kolmannella nykäisyllä. Muutaman tovin Katja saikin nykiä, ennen kuin Henna viimein palasi Tapahtumalliselle. Kuukauden Katja suostutteli, ja Henna sanoi kahdesti ei. Kolmas kerta toden sanoi. Tosin kyllähän Henna tiesi jo ensimmäisen puhelun jälkeen, että päättäväinen Katja ei luovuta.

Suostuttelukuukauden päätteeksi Henna oppi, että ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Sillä välin, kun Henna veti henkeä tapahtumatuotannosta, oli Tapahtumallisen perhe kasvanut Sannilla. Kolmannessa suostuttelupuhelussaan Katja kutsui Hennan lounaalle, jotta hän voisi tutustua myös Sanniin. Nyt Hennalla ei ollut enää syitä kieltäytyä, sillä Katjan lisäksi myös Sanni osoittautui huipputyypiksi. Lounas teki tehtävänsä, ja perhe oli jälleen kasassa.

Vuodenvaihteessa Hennasta tehtiin osakas, mutta arkea nimitys ei juuri ole muuttanut. Alusta asti Henna on tehnyt Tapahtumallisella töitä kuin yrittäjä, aina vähän ekstraa. Luovan Katjan ja diplomaattisen Sannin kanssa juniorin on ollut hyvä kasvaa ja etsiä omaa rooliaan. Tuo rooli on edelleen hieman hakusessa, ja yleensä Henna tekee hommia siellä, missä tarvitaan. Tapahtumien tuottaminen, myynti ja Excelin pyörittäminen onnistuvat kaikki tältä Tapahtumallisen tunnolliselta yleishäärääjältä.

Viiden vuoden aikana Henna on jo saavuttanut kaiken, mistä oli ammatillisesti haaveillut. Ja vielä vähän päälle. Hyvälle innostujalle uusien tavoitteiden keksiminen ei onneksi tuota ongelmia. Juuri nyt hän saa tehdä unelmatyötään.

Yksi asia on varma: jos Henna jotakin tekee, hän tekee sen täysillä. Vaihtelevien tapahtumien epävarmuus ei häntä hetkauta, vaan jokaiseen ongelmaan löytyy apu Hennan ratkaisuvalikoimasta.

Ja jos joku työntekijöistä tarvitsee neuvoja, Henna on aina tavoitettavissa. Sillä eiväthän he oikeastaan ole edes työntekijöitä, vaan hyviä ystäviä, perheenjäseniä.

Viimeisimmät blogit:

Tapahtumajärjestäjien toimeentulo hävisi yhdessä yössä – turkulaisille toimijoille miljoonatappiot koronan vuoksi

Julkaistu 03.04.2020

Turkulaiselta tapahtumamarkkinointitoimisto Tapahtumalliselta peruuntui yli 40 sovittua työtilaisuutta koronakriisin myötä. Se tarkoittaa yritykselle noin 1,5 miljoonan euron menetyksiä liikevaihtoon sekä henkilökunnan lomautuksia.

Tietokeskuksen Tietoiskuseminaareissa on festaritunnelmaa

Julkaistu 24.02.2020

Tapahtumallisen ja tietotekniikkayhtiö Tietokeskuksen yhteistyö alkoi vuonna 2018 Tietoiskuseminaareista. Vuosi sitten kävijät pääsivät nauttimaan tapahtuman kehittyneestä 2.0-versiosta ja maaliskuussa 2020 nähdään taas uusi upea toteutus!

HAKU TAPAHTUMALLISEN OPISKELIJAHARJOITTELIJAKSI LOPPUKEVÄÄLLE 2020 ON NYT AUKI!

Julkaistu 10.02.2020

Tule meille harjoittelijaksi! Meillä tehdään tapahtumia tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa ja uusista asioista innostuen.