Tapahtumallinen.fi

Tapahtumallinen – kuin lapsi lähdössä kouluun

Syksyn tullen pienet reppuselkäiset lapset ottavat ensimmäiset haparoivat askeleensa koulutiellä. Tapahtumallinen on ollut perustajalleen Katjalle kuin oma lapsi. Kuten monessa perheessä, myös Tapahtumallisella ollaan nyt siinä ihanan kaihoisassa vaiheessa, kun lapsi pitää päästää helmoista itsenäistymään ja oppimaan uutta.

Tapahtumallisella uusi vaihe tarkoittaa sitä, että toimitusjohtajana aiemmin toiminut Katja keskittyy nyt hallituksen puheenjohtajana yrityksen kehittämiseen ja myynnin johtamiseen. Toimitusjohtajan nimikkeen otti itselleen Sanni, joka tosin ei niin titteleistä perusta.

”Olemme tähän astikin vetäneet omistajaporukan kanssa yhtä köyttä, joten tarkoitukseni ei ole tuoda mitään suuria omia muutoksia toimintaan. Ei niin, että minä tulen ja päätän asioista. En ole yhtään sellainen”, Sanni kertoo.

Eikä yrityksen arjessa juuri mikään ole edes muuttunut, sillä henkilöstöjohtaminen on kuulunut Sannin arkeen hyvän tovin, ja päätöksiä tehdään yhteistuumin. Tapahtumallisen työntekijätkin osasivat jo odotella vaihdosta.

”Siitä lähtien, kun olen tähän Katjan kylkeen tullut, niin olen tehnyt näitä töitä yhä enemmän. Nyt äitiyslomani jälkeen oli hyvä paikka korjata tilanne vastaamaan työnkuvia.”

 

Tapahtumallisen ”futismamma”

Sanni on kuin futismamma, joka kustantaa, kannustaa ja tukee tiimiään. Kuljettaa ei sentään tarvitse, sen tiimiläiset osaavat itsekin.

”Tärkein tehtäväni on auttaa muita loistamaan omissa tehtävissään. Meillä on iso joukko innokkaita ja energisiä asiantuntijoita, jotka kasvavat omassa roolissaan jatkuvasti. Minä saan vain tukea, kannustaa ja mahdollistaa asioita heille.”

Arkeen kuuluu paljon sähköposteja, jonkin verran puheluita, yrityksen sisäisiin asioihin liittyviä järjestelyjä, tiimin hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä tehtäviä, lisää sähköposteja ja jonkin verran taloushallintoa siinä sivussa. Lisäksi palavereja ja totta kai asiakkaiden tapaamista.

Tapahtumien tekemisestäkään Sanni ei kuitenkaan halua luopua, joten nyt työssä yhdistyvät mahtavasti kaikki ne asiat, jotka ovat lähellä sydäntä: tapahtumatuotanto, henkilöstöjohtaminen ja numeroiden pyörittäminen.

”Jos minulle olisi viisi vuotta sitten sanottu, että olen nyt tässä, niin en olisi kyllä ihan heti ostanut ajatusta. Mutta tämä on tuntunut silti aika luonnolliselta ja koen olevani nyt siinä, missä kuuluukin.”

 

Syksyllä saatiin perheenlisäystä

Vierivä kivi ei sammaloidu sanotaan, ja Tapahtumallinen on ensimmäisten vuosiensa aikana vierinyt melkoisella vauhdilla tapahtuma-alan ytimeen. Nyt räjähdysmäisen kasvun vastapainoksi tavoitteena on seesteisempi jakso, johon tosin lähdettiin vielä muutamalla rekrytoinnilla.

Syksyn aikana Tapahtumallisen perheeseen on liittynyt tuottaja Mira Salin ja myynnin sekä tuotannon assistentti Isa Nortela. Mira tuo mukanaan erilaisen tuulahduksen tuottajamaailmasta, sillä hän on ollut aiemmin mukana tv-tuotannoissa. Isa puolestaan taitaa graafisen suunnittelun ja kirjoittamisen, joten nyt nopeat teksti- ja grafiikkatuotannot hoituvat myös omien seinien sisällä.

Tapahtumallinen työllistää yhteensä jo lähes 20 tapahtuma-alan osaajaa. Nyt tahti saa tuoreen toimitusjohtajan mukaan kuitenkin hieman hidastua, jotta kokonaisuus pysyy hallinnassa.

”Pidetään ainakin pieni seesteisempi jakso ja sitten otetaan uusi kasvupyrähdys”, Sanni nauraa.

 

Viimeisimmät blogit:

Tapahtumajärjestäjien toimeentulo hävisi yhdessä yössä – turkulaisille toimijoille miljoonatappiot koronan vuoksi

Julkaistu 03.04.2020

Turkulaiselta tapahtumamarkkinointitoimisto Tapahtumalliselta peruuntui yli 40 sovittua työtilaisuutta koronakriisin myötä. Se tarkoittaa yritykselle noin 1,5 miljoonan euron menetyksiä liikevaihtoon sekä henkilökunnan lomautuksia.

Tietokeskuksen Tietoiskuseminaareissa on festaritunnelmaa

Julkaistu 24.02.2020

Tapahtumallisen ja tietotekniikkayhtiö Tietokeskuksen yhteistyö alkoi vuonna 2018 Tietoiskuseminaareista. Vuosi sitten kävijät pääsivät nauttimaan tapahtuman kehittyneestä 2.0-versiosta ja maaliskuussa 2020 nähdään taas uusi upea toteutus!

HAKU TAPAHTUMALLISEN OPISKELIJAHARJOITTELIJAKSI LOPPUKEVÄÄLLE 2020 ON NYT AUKI!

Julkaistu 10.02.2020

Tule meille harjoittelijaksi! Meillä tehdään tapahtumia tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa ja uusista asioista innostuen.