Etusivu » Blogi » Kaaos käsissä vai peukalo...
Julkaistu 28.06.2019

Kaaos käsissä vai peukaloita pyöritellen?

Maija ja Matti, molemmat taitureita omilla aloillaan, ovat nyt saman haasteen edessä. Kesäpäivät puskevat päälle. Henkilöstöjuhlan järjestäminen on ahdistava ponnistus, joka vaatii hikeä, stressiä ja välillä kyyneleitäkin. Tai sitten ei ole.

Matti oli saanut esimieheltään tehtävän: järjestäpä henkilöstölle oikein kaikkien aikojen kesäpäivät. Tunnollisena työntekijänä Matti tarttui toimeen. Hän naputteli omia töitään ja samalla vähän väliä hoiteli jonkin juhlajärjestelyjen tehtävän pois alta. Työkavereilleen hän naurahti viettävänsä enemmän aikaa Googlessa ohjelmatoimistojen ja pitopalveluiden sivuilla kuin työtehtäviensä parissa.

Viikko ennen juhlia Matti heräsi hikisenä kesken unien sydän kurkussa. Samperin samperi, kutsut ovat unohtuneet! Paniikissa hän mietti, että pitääkö nousta saman tien tietokoneen ääreen vai uskaltaako tässä nyt silmänsä hetkeksi vielä ummistaa. Ei uskaltanut. Matti nousi ylös, kirjoitti kutsuviestin yön pikkutunteina ja lähetti sen vieraille. Toivottavasti kaikki huomaavat tulla paikalle!

Myös muita hankintoja Matti joutui tekemään viime tipassa ja suurimman osan turhan kovalla hinnalla. Lähes joka yö Matti näki painajaisia siitä, että oli unohtanut hankkia jotakin tärkeää, ja väsymyksestä johtuen hän kulki töissä haamun lailla, eikä saanut mitään aikaiseksi.

Juhlapäivän aamuna Matin puhelin soi. Tilaisuuden juontajaksi tilattu julkkis siellä ilmoitti, että on sairastunut, eikä pääsisi paikalle. Matti yritti löytää uuden juontajan, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Eihän kukaan edes vastannut hänelle lukuisista yrityksistä huolimatta.

Juhlapaikalla Matti juoksi hiki hatussa paikasta toiseen varmistelemassa, että kaikki rakentuu sovitusti. Myös juhlat menivät Matilta täysin sumussa, kun hän yritti toimia seremoniamestarina ja ratkoa, miksi bändin kaiuttimet eivät toimi. Työkaverit lähtivät juhlista iloisina jatkamaan iltaa, kun Matti jäi huolehtimaan, että tila tyhjenee sovitusti.

Seuraavana päivänä Matti oli aivan poikki. Hän siivoili juhlien jälkiä ja mietti samalla, kuinka pomo varmasti arvostaisi hänen ponnistelujaan. Olihan hän saanut juhlat järjestettyä.

”Matti! Miten juhlien budjetti on voinut ylittyä tällä tavalla!” kuului esimiehen kantava ääni toimiston toiselta laidalta.

”En varmasti järjestä enää ikinä juhlia”, Matti vannoi mielessään.
 

Tapahtumallinen, hyvä tapahtumahaltija


Maija oli saanut esimieheltään tehtävän: järjestäpä henkilöstölle oikein kaikkien aikojen kesäpäivät. Maija laittoi siltä istumalta viestiä Tapahtumallisen tiimille. Nyt tarvittaisiin apua.

Kuin taikasauvan heilautuksella Tapahtumallinen pani pyörät pyörimään. Tapahtumallinen auttoi tavoitteiden asettamisessa, ideoi hauskan mutta selkeän ja informatiivisen kutsun, joka innostaisi ihmiset saapumaan juhliin.

Juhlille tehtiin suunnitelma ja keksittiin teema. Pian hankinnatkin oli jo tehty. Ammattiostajina Tapahtumallisen tiimi pystyi tekemään ostoksia kustannustehokkaasti, sillä hyvät yhteistyökumppanit tarjoavat laadukkaita palveluita sopivalla hinnalla.

Hieman Maijaa stressasi, järjestyykö kaikki nyt varmasti. Hän nappasi puhelimen käteensä.

”Kyllä, kaikki on kunnossa”, Tapahtumallisen tiimi rauhoitteli luurin toisessa päässä. Maija huokaisi hyvillään ja jatkoi omia töitään.

Juhlapäivän aamuna Maija kävi kampaajalla. Työkavereiden kesken järjestettiin etkot ja virittäydyttiin tunnelmaan. Kun Maija saapui juhlapaikalle, kaikki oli juuri niin kuin pitikin, ja Tapahtumallisen tiimi oli viimeistelemässä somistuksia. Juhlien julkkisjuontaja oli kuulemma sairastunut, mutta Tapahtumallisen verkostojen kautta toinen juontaja oli jo matkalla juhlapaikalle.

Maija nautti juhlista täysin siemauksin. Juhlat olivat menestys ja Maija työkavereineen lähti vielä juhlapaikalta jatkoille juhlimaan yön pikkutunneille asti. Seuraavana päivänä juhlatila oli siivottu, ja Maijalle sateli innostunutta palautetta juhlista. Todellakin kaikkien aikojen pirskeet, jossa kaikki oli sujunut kuten pitikin. Bändin kaiuttimien kanssa oli kuulemma illan aikana ollut jotain ongelmaa, kertoi Tapahtumallisen tiimi jälkikäteen, mutta kukaan juhlavieraista ei ollut asiaa edes ehtinyt huomaamaan, kun homma oli jo hoidossa.

Maija otti kiitokset juhlista vastaan säteillen ja kiitti hiljaa mielessään itseään siitä, että oli ottanut avukseen ammattilaiset.

Kummassa tarinassa sinä haluaisit olla päähenkilönä? Kun me teemme työmme, sinäkin ehdit tehdä omasi. Ota yhteyttä ja kerro meille, millaisen tapahtuman haluaisit järjestää!

Muuta blogissa

Joutsenia bongaamaan

Julkaistu 28.01.2019

Mikä on tyylikäs, käytännöllinen ja näkyy tapahtumissa ympäri Turkua? Se on tietysti uusi työasumme: Joutsen-mekko!
Lue kirjoitus

Tiedote sidosryhmille

Julkaistu 14.01.2019

Tapahtumallisen vuosi on alkanut positiivisen kiireisissä merkeissä. Vuosi 2019 tuo mukanaan muutoksia yrityksen omistuspohjaan, kun toimitusjohtaja Sanni Rostedtista sekä yrityksen osakkaista Ari Sirkiästä ja Henna Kakosta tulee yhtiön pääomistajia. Samalla Katja Tervahartiala luopuu omistusosuudestaan, mutta jatkaa edelleen yrityksen hallituksessa ja asiantuntijana.
Lue kirjoitus

Tapahtumallinen – kuin lapsi lähdössä kouluun

Julkaistu 23.10.2018

Tapahtumallisella ollaan uuden edessä, vaikka varsinaisesti mikään ei muutu. Paitsi tittelit. Ja pääluku, joka on jälleen kasvanut kahdella uudella osaajalla.
Lue kirjoitus

Haemme Tapahtumallisen perheeseen taitavia tapahtumatuottajia

Julkaistu 21.06.2018

Tehotiimimme kaipaa nyt lisää voimaa, koska olemme kasvaneet vauhdilla! Haemme Tapahtumallisen perheeseen nyt taitavia tapahtumatuottajia.
Lue kirjoitus

Omat mielipiteet sallittu myös harjoittelijalle! – ”Hyvät tyypit eivät jää unholaan”

Julkaistu 21.06.2018

Tapahtumallinen tekee ammattilaisia, jotka voivat työskennellä niin korkkareissa kuin verkkareissa. Harjoittelu on hyvä tapa päästä sisälle työporukkaan, ja monesti se poikii myös palkkatöitä. Tapahtumallisen Henna, Kata, Rebekka ja Pauliina ovat kulkeneet harjoittelupolkua isoon vastuuseen.
Lue kirjoitus

Yleishäärääjä Henna innostuu ja ratkoo ongelmat

Julkaistu 27.04.2018

Perhe pitää yhtä, vaikka välillä joku perheenjäsenistä lähtisikin maailmalle koittamaan siipiään. Kun on aika palata, seikkailija toivotetaan tervetulleeksi takaisin lämpimin halauksin.
Lue kirjoitus

Miten Tapahtumallinen kasvoi Tapahtumalliseksi - sattumia, naurua ja lujaa uskoa omaan tekemiseen

Julkaistu 29.03.2018

Maaliskuun 11. päivä vuonna 2013 valkeni säässä, joka muistutti paljon tätä päivää. Maassa oli 30 senttiä lunta ja pakkasta viisi astetta. Mukava aurinkoinen kevättalven päivä. Tuota aurinkoista kevätpäivää ihmetteli vast’ikään silmänsä ensimmäistä kertaa avannut Tapahtumallinen.
Lue kirjoitus

Seuraa meitä