Etusivu » Blogi » Miten Tapahtumallinen kas...
Julkaistu 29.03.2018

Miten Tapahtumallinen kasvoi Tapahtumalliseksi - sattumia, naurua ja lujaa uskoa omaan tekemiseen

Maaliskuun 11. päivä vuonna 2013 valkeni säässä, joka muistutti paljon tätä päivää. Maassa oli 30 senttiä lunta ja pakkasta viisi astetta. Mukava aurinkoinen kevättalven päivä. Tuota aurinkoista kevätpäivää ihmetteli vast’ikään silmänsä ensimmäistä kertaa avannut Tapahtumallinen.

Kauaa ei siinä ehtinyt Katja Tapahtumallisensa kanssa tuota yksittäistä päivää ihmetellä, kun jo piti rientää ensimmäiselle omalle työkeikalle Voice of Finlandin järjestelyihin.

Katjan tuolloin yli kymmenen vuoden työkokemuksesta tapahtumatuotannon alalla oli kosolti hyötyä, sillä Tapahtumallisen ensimmäisten tapahtumien joukkoon mahtui tapahtumia Turussa, pääkaupunkiseudulla sekä mm. tapahtuman rakentaminen Abu Dhabissa. Ympäri Suomea ja paljon myös ulkomailla tapahtumia tehnyt Katja huomasi A) olevansa ison työmäärän edessä ja B) ottaneensa Logomon ajoilta tutun Hennan työharjoitteluun ja sai täten myös innokkaan harjoittelijan lisäksi yhden lahjakkaan käsiparin käyttöönsä. Nyt, vuonna 2018 kasassa oleva supertiimi alkoi hahmottua.

Toiminimenä alkanut yritys sai peräänsä Oy-merkinnän, kun Katjan yhtiökumppaniksi hyppäsi Ari Sirkiä. Lähes koko 58-vuotisen elämänsä tapahtumatuotannon parissa viettänyt Ari on todellinen tietopankki. Jos alaan liittyy asia jota Ari ei tiedä, ei sitä pidä kenenkään muunkaan tietää.

Näyttäkää Arille tyhjä tila jossa tapahtuma pitää järjestää, niin Ari kertoo teille ensin omasta mielestään hyvän vitsin ja sen jälkeen hän kertoo miten monta metriä kaapelia tilaan tarvitaan. Tai montako ihmistä tilaan mahtuu. Ja edelleen hän on sitä mieltä, että vitsi oli hyvä. Vitseistä voi olla montaa mieltä, mutta Arin ammattitaito on pelkkää rautaa.

Ipanahippoja järjestäessään Katjan elämä muuttui, sillä hän tapasi Sannin. Eikä mitä tahansa Sannia, vaan nykyisen yhtiökumppaninsa ja tärkeän lenkin supertiimistä. Sanni ei löytämisensä aikoihin ollut täysin varma siitä mitä hän haluaa työkseen tehdä. Osa-aikainen duuni tapahtumatuotannossa ja toisaalta vuorot yksityisen lääkäritalon asiakaspalvelussa eivät olleet välttämättä vielä se unelmien duuni…

Katja ja Sanni järjestivät yhdessä Ipanahipat. Katja oli jopa kirjoittanut Sannin kohdalle muistutuksen ”tulevaisuuden toivoni”.

Messukeskuksen pihassa käytiin pitkä keskustelu, jonka päätteeksi Sanni hylkäsi Katjan tarjouksen työtehtävistä. Vaan Katja tiesi mitä hän halusi mukaan Tapahtumalliseen. Ja jos hän ei saisi Sannia työntekijäksi, pitäis siis tarjota jotain sellaista, johon Sanni vastaisi myöntävästi.

Lyhyen kävelylenkin aikana Katja ehdotti Sannille osakkuutta, eikä tähän tarjoukseen Sannin työkalupakista löytynyt torjuntakeinoja. Jälkikäteen voi todeta, että näinhän sen pitikin mennä.

Ja mitä tapahtui Hennalle? Hän lähti harjoittelunsa jälkeen muualle töihin, mutta palasi takaisin Tapahtumallisen riveihin, reppu täynnä ammatillisia eväitä ja mieli timanttisia ajatuksia pullollaan. Ihan yksinkertaista Hennan saaminen riveihin ei ollut. Mutta taas Katja tiesi mitä tahtoi, eikä antanut periksi ennen haluamaansa lopputulosta. Ja lopputulos? Henna on yksi osakkaista.

Katjan periksiantamattomuutta kuvaa hyvin se, että hän järjesti uuden toimiston sisustuksellisista yksityiskohdista äänestyksen, jossa etsittiin sopivaa väriä. Katjan oma mielipide oli keltainen, kun taas enemmistö toimiston väestä oli limen kannalla. Jostain syystä yksityiskohdat ovat keltaisia.

Mutta uskokaa tämä; seuraavan viiden vuoden päästä voimme todeta, että keltaista sen pitikin olla.

11. päivä maaliskuuta vuonna 2018 oli monin tavoin samanlainen kuin tuo päivä viisi vuotta sitten. Tapahtumallinen on tässä välissä järjestänyt kolminumeroisen määrän tapahtumia ja kasvanut yli kymmenen henkeä työllistäväksi iloiseksi organisaatioksi.

Muuta blogissa

Joutsenia bongaamaan

Julkaistu 28.01.2019

Mikä on tyylikäs, käytännöllinen ja näkyy tapahtumissa ympäri Turkua? Se on tietysti uusi työasumme: Joutsen-mekko!
Lue kirjoitus

Tiedote sidosryhmille

Julkaistu 14.01.2019

Tapahtumallisen vuosi on alkanut positiivisen kiireisissä merkeissä. Vuosi 2019 tuo mukanaan muutoksia yrityksen omistuspohjaan, kun toimitusjohtaja Sanni Rostedtista sekä yrityksen osakkaista Ari Sirkiästä ja Henna Kakosta tulee yhtiön pääomistajia. Samalla Katja Tervahartiala luopuu omistusosuudestaan, mutta jatkaa edelleen yrityksen hallituksessa ja asiantuntijana.
Lue kirjoitus

Tapahtumallinen – kuin lapsi lähdössä kouluun

Julkaistu 23.10.2018

Tapahtumallisella ollaan uuden edessä, vaikka varsinaisesti mikään ei muutu. Paitsi tittelit. Ja pääluku, joka on jälleen kasvanut kahdella uudella osaajalla.
Lue kirjoitus

Haemme Tapahtumallisen perheeseen taitavia tapahtumatuottajia

Julkaistu 21.06.2018

Tehotiimimme kaipaa nyt lisää voimaa, koska olemme kasvaneet vauhdilla! Haemme Tapahtumallisen perheeseen nyt taitavia tapahtumatuottajia.
Lue kirjoitus

Omat mielipiteet sallittu myös harjoittelijalle! – ”Hyvät tyypit eivät jää unholaan”

Julkaistu 21.06.2018

Tapahtumallinen tekee ammattilaisia, jotka voivat työskennellä niin korkkareissa kuin verkkareissa. Harjoittelu on hyvä tapa päästä sisälle työporukkaan, ja monesti se poikii myös palkkatöitä. Tapahtumallisen Henna, Kata, Rebekka ja Pauliina ovat kulkeneet harjoittelupolkua isoon vastuuseen.
Lue kirjoitus

Yleishäärääjä Henna innostuu ja ratkoo ongelmat

Julkaistu 27.04.2018

Perhe pitää yhtä, vaikka välillä joku perheenjäsenistä lähtisikin maailmalle koittamaan siipiään. Kun on aika palata, seikkailija toivotetaan tervetulleeksi takaisin lämpimin halauksin.
Lue kirjoitus

Seuraa meitä