Etusivu » Blogi » Yleishäärääjä Henna innos...
Julkaistu 27.04.2018

Yleishäärääjä Henna innostuu ja ratkoo ongelmat

Perhe pitää yhtä, vaikka välillä joku perheenjäsenistä lähtisikin maailmalle koittamaan siipiään. Kun on aika palata, seikkailija toivotetaan tervetulleeksi takaisin lämpimin halauksin.

Tapahtumalliselle ei tulla töihin. Tapahtumalliselle tullaan osaksi perhettä. Kun Henna vuonna 2013 liittyi Tapahtumallisen perheeseen työharjoittelijaksi, ei hän heti tullut jäädäkseen. Vaikka jo ensimmäisenä päivänä Henna ajattelikin, että tähän perheeseen hän haluaa kuulua.

Alun perin Hennasta piti tulla valokuvaaja. Tai niin hän ainakin suunnitteli, kun haki opiskelemaan reilut kymmenen vuotta sitten. Hyvin pian Hennalle kävi kuitenkin selväksi, että ehkä on syytä miettiä jotakin toista ammattia.

Kiinnostus tapahtumatuotantoon muotoutui opintojen ohessa, ja opintojen kautta Henna päätyi työharjoitteluun Turun Logomoon. Työharjoittelussa Henna pääsi työskentelemään The Voice of Finlandin tuotannossa, jossa työpariksi ilmestyi innostava Katja vastaperustetun yrityksensä kautta. Tuo yritys kantoi nimeä Tapahtumallinen.

Pian Hennan työharjoittelu Logomossa vaihtui työharjoitteluun Tapahtumallisella. Henna oli innoissaan, sillä Katjan ammattitaito oli tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Henna uskoi alusta asti yritykseen, vaikka oli vasta Tapahtumallisen toinen työtekijä.

Ennen Hennan työharjoittelua Katja oli ollut yrityksessään yksin, ja työtä riitti kiireeksi asti. Pelkäksi kahvinkeittäjäksi Hennan ei siis missään nimessä tarvinnut ryhtyä. Kaikkea muuta. Kahden naisen show aiheutti välillä myös kylmää hikeä työharjoittelijan otsalle. Hennan epäilykset omasta osaamisesta saivat kuitenkin väistyä, kun uusia haasteita pääsi kokeilemaan joka päivä.

Työharjoittelun jälkeen Hennan ura jatkui opiskellen ja freelancerina niin Tapahtumalliselle kuin Logomolle. Opinnot sekä kaksi työpaikkaa täynnä työtä olivat lopulta sellainen yhtälö, jota edes energinen Henna ei kestänyt. Hän päätti, että tapahtumatuotanto saa jäädä ja vaihtua tavalliseen myyntityöhön.


Koira kuin omistajansa. Hennan 10-vuotias Aapo-koira on itsepäinen ja rohkea, mutta samalla leikkisä ja perhekeskeinen – aivan kuten Hennakin. Aapo vierailee välillä Tapahtumallisen toimistolla, ja onpa tämä sosiaalinen bokseri osallistunut joskus myös tapahtuman rakentamiseen.

Perheside kuitenkin venyy ja vetää takaisin kotiin. Ainakin toisella, tai viimeistään kolmannella nykäisyllä. Muutaman tovin Katja saikin nykiä, ennen kuin Henna viimein palasi Tapahtumalliselle. Kuukauden Katja suostutteli, ja Henna sanoi kahdesti ei. Kolmas kerta toden sanoi. Tosin kyllähän Henna tiesi jo ensimmäisen puhelun jälkeen, että päättäväinen Katja ei luovuta.

Suostuttelukuukauden päätteeksi Henna oppi, että ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Sillä välin, kun Henna veti henkeä tapahtumatuotannosta, oli Tapahtumallisen perhe kasvanut Sannilla. Kolmannessa suostuttelupuhelussaan Katja kutsui Hennan lounaalle, jotta hän voisi tutustua myös Sanniin. Nyt Hennalla ei ollut enää syitä kieltäytyä, sillä Katjan lisäksi myös Sanni osoittautui huipputyypiksi. Lounas teki tehtävänsä, ja perhe oli jälleen kasassa.

Vuodenvaihteessa Hennasta tehtiin osakas, mutta arkea nimitys ei juuri ole muuttanut. Alusta asti Henna on tehnyt Tapahtumallisella töitä kuin yrittäjä, aina vähän ekstraa. Luovan Katjan ja diplomaattisen Sannin kanssa juniorin on ollut hyvä kasvaa ja etsiä omaa rooliaan. Tuo rooli on edelleen hieman hakusessa, ja yleensä Henna tekee hommia siellä, missä tarvitaan. Tapahtumien tuottaminen, myynti ja Excelin pyörittäminen onnistuvat kaikki tältä Tapahtumallisen tunnolliselta yleishäärääjältä.

Viiden vuoden aikana Henna on jo saavuttanut kaiken, mistä oli ammatillisesti haaveillut. Ja vielä vähän päälle. Hyvälle innostujalle uusien tavoitteiden keksiminen ei onneksi tuota ongelmia. Juuri nyt hän saa tehdä unelmatyötään.

Yksi asia on varma: jos Henna jotakin tekee, hän tekee sen täysillä. Vaihtelevien tapahtumien epävarmuus ei häntä hetkauta, vaan jokaiseen ongelmaan löytyy apu Hennan ratkaisuvalikoimasta.

Ja jos joku työntekijöistä tarvitsee neuvoja, Henna on aina tavoitettavissa. Sillä eiväthän he oikeastaan ole edes työntekijöitä, vaan hyviä ystäviä, perheenjäseniä.

Muuta blogissa

Joutsenia bongaamaan

Julkaistu 28.01.2019

Mikä on tyylikäs, käytännöllinen ja näkyy tapahtumissa ympäri Turkua? Se on tietysti uusi työasumme: Joutsen-mekko!
Lue kirjoitus

Tiedote sidosryhmille

Julkaistu 14.01.2019

Tapahtumallisen vuosi on alkanut positiivisen kiireisissä merkeissä. Vuosi 2019 tuo mukanaan muutoksia yrityksen omistuspohjaan, kun toimitusjohtaja Sanni Rostedtista sekä yrityksen osakkaista Ari Sirkiästä ja Henna Kakosta tulee yhtiön pääomistajia. Samalla Katja Tervahartiala luopuu omistusosuudestaan, mutta jatkaa edelleen yrityksen hallituksessa ja asiantuntijana.
Lue kirjoitus

Tapahtumallinen – kuin lapsi lähdössä kouluun

Julkaistu 23.10.2018

Tapahtumallisella ollaan uuden edessä, vaikka varsinaisesti mikään ei muutu. Paitsi tittelit. Ja pääluku, joka on jälleen kasvanut kahdella uudella osaajalla.
Lue kirjoitus

Haemme Tapahtumallisen perheeseen taitavia tapahtumatuottajia

Julkaistu 21.06.2018

Tehotiimimme kaipaa nyt lisää voimaa, koska olemme kasvaneet vauhdilla! Haemme Tapahtumallisen perheeseen nyt taitavia tapahtumatuottajia.
Lue kirjoitus

Omat mielipiteet sallittu myös harjoittelijalle! – ”Hyvät tyypit eivät jää unholaan”

Julkaistu 21.06.2018

Tapahtumallinen tekee ammattilaisia, jotka voivat työskennellä niin korkkareissa kuin verkkareissa. Harjoittelu on hyvä tapa päästä sisälle työporukkaan, ja monesti se poikii myös palkkatöitä. Tapahtumallisen Henna, Kata, Rebekka ja Pauliina ovat kulkeneet harjoittelupolkua isoon vastuuseen.
Lue kirjoitus

Miten Tapahtumallinen kasvoi Tapahtumalliseksi - sattumia, naurua ja lujaa uskoa omaan tekemiseen

Julkaistu 29.03.2018

Maaliskuun 11. päivä vuonna 2013 valkeni säässä, joka muistutti paljon tätä päivää. Maassa oli 30 senttiä lunta ja pakkasta viisi astetta. Mukava aurinkoinen kevättalven päivä. Tuota aurinkoista kevätpäivää ihmetteli vast’ikään silmänsä ensimmäistä kertaa avannut Tapahtumallinen.
Lue kirjoitus

Seuraa meitä